Festa Major de Parets del Vallès

tallaferro87 ha aggiunto una foto al pool:

Festa Major de Parets del Vallès

La festa d’estiu de la Vila de Parets del Vallès , es porta a terme el penúltim cap de setmana de juliol i centra les seves activitats al voltant de la llegenda de "la pedra del diable" paretana.

En aquesta llegenda els principals protagonistes son els gegants Marcel i Elisenda (Manel Casserras i Boix 1996) el divendres nit desprès del pregó porten a terme la representació de la llegenda on també apareixen en Bitru (Jaume Paris 1998) el Gall (Jaume Paris 1997) la colla de diables Parets i l’altre gran protagonista: En Llucifer (Manel Casserras i boix 1996) junts i acompanyats per la colla de gegants, bestiari i grallers de Parets, expliquen com en Marcel (Mestre de cases) es enganyat per el diable, i la seva enamorada Elisenda (Pubilla de Can Serra) aconsegueix enganyar al maligne i alliberar l’anima del Marcel.<br />
Durant la resta dels dies de la festa major de la vila, es passegen pels carrers del casc antic i el barri de l’eixample tot convidant als paretans a participar-hi. El Gall porta a terme l’albada de bon matí, i tanca el Bitru (missatger del diable) i la colla de Diables Parets amb la seva bestia, al tradicional Correfoc.

Tot això sempre, amb la personalitat que els caracteritza a tots i l’essència que els hi dona la Llegenda a tots els personatges, veritablement una gran festa que gira entorn d’un bon preparat espectacle.

Daniel Garrido i Ramos

———————————————-

La fiesta de verano de la Villa de Parets del Vallès, se lleva a cabo el penúltimo fin de semana de julio y centra sus actividades en torno a la leyenda de "la pedra del diable" paretana.

En esta leyenda los principales protagonistas son los gigantes Marcel y Elisenda (Manel Casserras i Boix 1996) el viernes noche despues del pregón llevan a término la representación de la leyenda donde también aparecen en Bitru (Jaume Paris 1998) el Gallo (Jaume Paris 1997) el grupo de diablos Parets y el otro gran protagonista: En Llucifer (Manel Casserras y Boix 1996) juntos y acompañados por el grupo de gigantes, bestiario y gralleros de Parets, explican como Marcel (Maestro de casas) es engañado por el diablo, y su enamorada Elisenda (Pubilla de Can Serra) consigue engañar al maligno y liberar el alma de Marcel.
Durante el resto de los días de la fiesta mayor de la villa, se pasean por las calles del casco antiguo y el barrio del eixample invitando a los paretans a participar. El Gallo lleva a cabo la alborada de buena mañana, y cierra el Bitru (mensajero del diablo) y el grupo de Diablos Parets con su bestia de fuego, en el tradicional Correfoc.

Todo eso siempre, con la personalidad que los caracteriza a todos y la esencia que les da la Leyenda a todos los personajes, verdaderamente una gran fiesta que gira entorno a un buen preparado espectáculo.

Daniel Garrido i Ramos

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

17 − sette =

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.