La Vila de Parets del Vallès

tallaferro87 ha aggiunto una foto al pool:

La Vila de Parets del Vallès

Emplaçat al sud-oest del Vallès Oriental, el municipi de Parets del Vallès té una extensió de 11,5 km2, incloent-hi l’enclavament de Vila-rosal, entre els termes de Lliçà de Vall i Lliçà d’Amunt. Es troba a 7 km de Granollers i a 23 km de Barcelona. La riera de Tenes travessa el municipi de nord a sud, poc abans de desguassar al riu Besòs, mentre que a ponent passa la riera Seca, de cabal molt escàs. Els terrenys de la vora dreta d’aquesta riera estan afectats per l’ACTUR de Santa Maria de Gallecs i pertanyen a la Generalitat.<br />

La població està repartida en diferents nuclis: el barri antic, al voltant de l’església; l’eixample, que és el més habitat; el barri de l’escorxador i el de Can Cerdanet, a més dels veïnats de Can Volart i Can Riera. El poble antic està situat dalt d’un petit turó, mentre que l’eixample va sorgir els anys trenta, dins un projecte urbanístic de traçat quadrangular.

Disposa d’una bona xarxa de comunicacions, ja que pel seu terme circulen les autopistes AP-7 de Barcelona a la Jonquera i C-33 de Barcelona a Parets, la carretera C-17 de Barcelona a Vic, la carretera local que du a Bigues i la comarcal de Sabadell a Granollers. Hi ha, a més, estació del ferrocarril de Barcelona a Sant Joan de les Abadesses.

Font: Web municipal Parets del Vallès

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

undici + 7 =

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.